ADEM VURAL

07.01.1974 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunu. Halen maliyede memur olarak çalışmakta.

 ALİ ÇOLAK

1990’da Sakarya'nın Kocaali ilçesinde kör olarak doğmuştur. 7 yaşında tedavi ümidiyle ailesiyle ABD'ye gitmiş, bir tedavi bulunamayınca ABD'de körlerin eğitimi daha iyidir düşüncesiyle oraya yerleşmiştir. İlkokuldan liseye bütün eğitimini, ABD'nin New York ve Kısmen Florida eyaletinde tamamladıktan sonra, New York'taki Hunter üniversitesinde Siyasal bilimler okumuştur. Bu dalın kendisine göre olmadığını anlayınca, bilişime yönelmiştir, ve şu an online bir platformda yazılım öğrenmektedir. 2014’de NFB’yi, 2016'da engelsiz erişimi keşfetmesi, ve aynı yılda NFB’nin Louisiana'daki eğitim merkezinde körcül beceriler üzerine eğitim görmesi; körlük hakkındaki sağlamcı görüşlerini sorgulamasını sağladı. Sağlamcılığa karşı mücadeleye ve yeti farklılığı olan bireyler arasında diyaloğa faydalı olma ümidiyle, 2021 yılında derneğimizin yayımladığı EEEH Dergi’de çeviriler yapmaya başladı. Bununla da yetinmeyip zaman zaman kendi yazılarını yazmaya koyuldu.

AYÇA BALCI GÜNGÖR

1982 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokulu’nda tamamladı. Bostancı Ortaokulu ve Habire Yahşi Süper Lisesi’nden sonra 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Halen Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmakta.

AYŞE GÜMÜŞ

1988 yılının sıcak bir eylül gününde Adana’da Adıyaman Ailesinin dördüncü çocuğu olarak hayata merhaba diyen üyemiz, ilkokulu Antep’te GAP Körler Okulu’nda, orta okulu Adana Oğuz Kağan Köksal Körler Okulu’nda liseyi ise Adana’da Turgut Özal Lisesi’nde okudu. Tutkuyla istediği İngilizce öğretmenliği bölümünü 2009-2014 yıllarında Adana Çukur Ova Üniversitesi’nde okuyup bitirdi. 2013 yılında MEB’de memur olarak çalışma hayatına başlayan Gümüş, 2014 yılından bu yana ilk okulundan lisesine eğitim öğretimin her kademesinde heyecanla İngilizce öğretti ve öğretmeye devam ediyor. 2020 yılından bu yana Derneğimizin en küçük ikinci üyesi Mısra’nın annesi olan Ayşe, 2019 yılından bu yana aynı zamanda derneğimizin en aylak üyesi olan Turgay Gümüş’ün eşi olmak yoluyla aylaklık göğüslüyor. Eşiyle beraber mutfakta değişik lezzetler yaratmayı ve bunları paylaşmayı seven Gümüş, ağustos böceği olmak noktasında da Turgay’ı aratmıyor. Sesimiz Kitap projesinin yaratıcılarından ve yürütücülerinden olan üyemiz şu aralar kafasını erişilebilir anneliğe takmış durumda. İzmir Torbalı’da yarattıkları muhteşem sinerjiyle çocuk kitaplarını ve eğitim materyallerini erişilebilir hale getirmek için Turgay Gümüş ve Torbalıdaki gönüllülerle deliler gibi çalışıyor.

 BURAK SARI

1986 yılında Ankara’da doğmuştur. Profesyonel öğrencilik yaşamına Anadolu üniversitesi felsefe bölümünde devam etmektedir. Engelsiz Erişim Grubu’nun Ankara temsilciliğini yapmıştır. Müzikle yakından ilgilenmektedir. Bir dönem Grup Tepetaklak’ta bağlamacı olarak görev almıştır. Farklı grup ve sanatçıların çalışmalarına bağlama, gitar, ney, flüt gibi enstrümanlarla katkı sunmuştur. Müzikal çalışmalarına Grup Devinimde devam etmektedir. Edebiyatla, sanat sepet işleriyle haşır neşir olmak ve tembellik hakkını sonuna kadar kullanmak en büyük keyiflerindendir. Halen Engelsiz Erişim Derneği ve değişik platformlarda faaliyetlerine devam etmektedir. Derneğimizce çıkartılan EEEH Dergi’nin yazarlarındandır.

CAN DENİZ BALKAYA

2019’da Ege Üniversitesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olan Can Deniz, hayattan keyif alma üzerine kurulu bir yaşama sahiptir. Hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda olmadığı bir hayatı düşleyip, bu yüzden her alanda erişilebilirliği sağlamak için uğraşmaktadır. Can Deniz’e göre en büyük başarısı, bir oyuna dahil olmaktır. Kart oyunları, programlama, masa oyunları... Ekonomi, psikoloji de ilgi alanlarının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

CANAN ÇAM YÜCEL

24 Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı'nı, 2006 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Sertifika Programı'nı tamamladı. 2015 yılında Özel Eğitim Alanında Uzman Öğreticilik sertifikası aldı. 2021 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Engellilik Araştırmaları Yüksek Lisans Programı'nı tamamladı. Parıltı Derneği'nde yaklaşık 11 yıl görme engelli çocuklar ve aileleri ile çalıştıktan sonra 2017-2020 yılları arasında Altı Nokta Körler Vakfı'nda çeşitli projelerde ve bağımsız hareket eğitimi alanında çalıştı. EEEH Dergi'mizin yazar kadrosunda olan üyemiz aynı zamanda Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve Engelli Kadın Derneği'nde aktivist olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

ÇAĞRI ARTAN

19.11.1986’da Kahramanmaraş'ta doğdu. İlköğretim 1. Sınıfı Ankara Altındağ Göreneller İlkokulu’nda, 2. Sınıftan 7. sınıfa kadar olan dönemiyse İstanbul Sarıyer'de yer alan Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokulu’nda sürdürdü. 7 ve 8. sınıfları kaynaştırmalı olarak İstanbul Fatih'te bulunan Aksaray Mahmudiye İlköğretim okulunda tamamlayarak mezun oldu. 2004 Yılında ortaöğretim eğitimini Fatih Davutpaşa Lisesi’nde tamamlayan Artan, 2006-2010 yılları arasında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde sözleşmeli personel olarak çalıştı. 2010 Ekim ayında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin açmış olduğu engelli memur alım sınavını kazanarak üniversite bünyesinde memur olarak işe başladı. Kurumdaki pozisyonu 2015 yılında Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü olarak değişen üyemiz, halen bu kurumdaki görevini sürdürüyor. Geçmişte profesyonel anlamda müzikle ilgilenen Çağrı çeşitli proje ve kayıtlarda gitarist olarak görev almıştır. Derneğimiz bünyesinde geliştirilen kimi projelerde uygulayıcı olarak da bulunan üyemizin felsefe ve psikoloji alanında yapılmış araştırma ve makaleleri takip etmek ilgi alanları arasındadır.

DEMET AKKAYA

Erzurum’da doğdu, ilk ve orta öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi'nden 2017 yılında mezun olan Budak, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir lisede Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

DİLEK BAŞAR AÇLAN

06.09.1991 tarihinde Samsun'da doğdu. İlkokulu Tokat Mehmet Akif Ersoy Görme engelliler okulunda okudu. Lise eğitimini Samsun Namık Kemal Lisesi’nde tamamladı. 2016 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Halen Sağlık Bakanlığı’nda memur olarak çalışmaya devam ediyor. Üyemiz aynı zamanda evli ve şimdilik bir çocuk annesidir. EEEH Dergimizin yazar kadrosunda özellikle annelik deneyimlerini çok keyifli bir şekilde paylaşmaktadır.

ELİF ÜNVER ÇIRPAN

1983'te doğdu. Sırasıyla, 1998'de Ankara Gören Eller İlköğretim Okulu, 2001'de İzmir İnönü Lisesi, 2006'da Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. 1,5 sene Menemen Devlet Hastanesi'nde görev yaptıktan sonra, 2009'dan itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda psikolog olarak çalışıyor. Ortada görünür bir sebep olmadığı halde, Engelsiz Erişim ailesine katılmak için Kasım 2016'yı bekledi.

ENGİN YILMAZ

1979 yılında doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerini Çift Ana Dal öğrencisi olarak bitirdikten sonra, Bilişsel Psikoloji alanında yüksek lisans yapmıştır. Ardından da 2015 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yetişkin Eğitimi Alanında doktorasını tamamlayan Yılmaz, aynı zamanda Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı GETEM'in direktörlüğünü yürütüyor. Ayrıca doktorasını tamamladıktan sonra, üniversitelerde kısmi zamanlı olarak engellilik üzerine dersler veriyor. Bunların yanı sıra, Sesli Betimleme Derneği’nde de aktif çalışmalarına devam ediyor. EEEH Dergi ve özel bloğunda engellilik deneyimlerini ve düşüncelerini yazıyor.

GÖKHAN GÜNGÖR

12 Mart 1984 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğdu. Öğrenimine, İzmir Âşık Veysel Görme Engelliler Okulu'nda başladı. Ortaokul ile birlikte, kaynaştırma eğitimine dâhil oldu. 2005 yılında Marmara Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programından mezun oldu. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyoloji yüksek lisans programına başladı. Öğrencilikten emeklilik yasasını beklediği için, programı halen sonuçlandırmadı. STK çalışmalarına lise yıllarında 1998'de İzmir Çağdaş Görmeyenler derneğinde başladı. Dernekte gençlik kollarının kurulmasına önayak oldu ve başkanlığına seçildi. İstanbul Altınokta Derneğinde üyeliğini sürdürdü. 2005 Engelsiz Erişim Grubu, 2011 Engelsiz Erişim Derneği kurucu üyelerindendir. Eğitimde Görme engelliler derneği ve Satranç Severler Derneği üyesidir. İstanbul Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Bilişim Erişilebilirliği komisyonunda görev aldı. 2002-2006 yılları arasında, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir ekip ile Engelsiz Yaşamlar Sosyal Sorumluluk Projesi'ni planladı ve koordinatörlüğünü yürüttü. 2010 yılında Tübitak Tüsside - Gençler Gebze'nin Göç Haritasını Çıkarıyor projesi ve Tübitak Tüsside Yürüyen Akıl Projesine çalışmacı olarak katıldı. Derneğimiz proje ve platformlarında aktif görevler almaktadır. Odeon Oda Korosu tenor, Ekinoks Dans Projesinde amatör dansçı olarak sanat çalışmalarına katıldı. Bilişim erişilebilirliği alanında MEB DYS Programı ve kamu kurumlarının çoğunda kullanılan Belgenet programlarının erişilebilirlik çalışmalarında aktif olarak görev aldı. 2005 yılında, Türkiye Görme Engelliler Kitaplığı'nda bilgisayar öğretmenliği yaptı. 2007 yılında yerel bir gazetede muhabirlik yaptı ve körler için çıkarılan gazete ekinin sorumlusu olarak çalıştı. 2010 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nda memur olarak göreve başladı. 2015 yılında görevde yükselme sınavını kazanarak şeflik pozisyonuna atandı. 2017 yılında Halkla İlişkiler öğretmeni olarak atanmaya hak kazandı. Halen Halkla İlişkiler öğretmeni olarak çalışmaktadır. Amatör olarak satranç ile ilgilenmekte, profesyonel olmak için mesai harcamaktadır. Türkiye Körler Satranç Şampiyonaları'nda, 2010, 2013, 2014, 2020 yıllarında dördüncülük; 2011, 2019 yıllarında ise üçüncülük derecelerini aldı. 2010 yılından bu yana Türkiye Körler Satranç Milli takımında birçok kez yer aldı. Satranç antrenörlüğü yapmakta.

GÜLCAN ALTUN

1977 yılının Nisan ayında, ülkenin en doğu ucunda, hayata merhaba dedi. Ancak onu kavramaya çalışması en batı ucunda bir deniz kentinde oldu. Bu kentte tüm eğitim hayatını ve geriye kalan yaşamını sürdürdü ve hala sürdürmektedir. Hiç içine sindirmese de hukuk fakültesini bitirdi ve yine hiç içine sindiremese de maliyede memur olarak çalışmaktadır. 11 yaşındayken uzunca bir süre belirlenemeyen bir sebeple gözlerini kaybetti. Trajikomik bir tesadüf gibi 22 yaşında ise belden aşağı felç geçirdi ve anlaşıldı ki NMO hastasıdır. (Yaygın duyulan adı: Devic) Sonrasında felcin izlerini büyük ölçüde silmiş olsa da hala desteksiz yürümekte zorlanmaktadır. 33 yaşını çok şükür hasarsız atlattıktan sonra 44 yaşına vedası hastanenin yoğun bakım servisinde oldu. Buraya gülücük resmi koymak istedi ama beceremedi. Engelsiz Erişim Derneği tarafından yayımlanan EEEH derginin yazar kadrosunda yer almaktadır.

HABİL BOZKURT

1993 yılında, Artvin’in Yusufeli ilçesinde doğdu. İlkokulu Antalya’da, ortaokulu Niğde’de, liseyi Erzurum’da bitirdi. Gazi üniversitesi Türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun oldu. Engelsiz erişim derneğinde daha erişilebilir, daha bağımsız bir hayat için mücadele etmeye çalışıyor. Yazı ve şiir yazmaktan, kitap okumaktan hoşlanıyor.    

ILGIN AYDINOĞLU

05.04.1985 tarihinde Eskişehir’de doğan Ilgın Aydınoğlu, 1996 yılında Eskişehir Millizafer İlköğretim Okulu, 2003 yılında da Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Ilgın Aydınoğlu, 2008 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden, ardından 2016 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldu. İş Yaşamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010 yılında açtığı engelli personel sınavını kazanarak Eylül 2010 – Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi’nde büro memuru olarak çalıştı. Ocak 2010 tarihinden itibaren İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezinde gönüllü olarak çalışmaya başlayan Aydınoğlu, Kasım 2012’de ise bu kurumda resmi olarak çalışmaya başladı. Bu süreçte, İstanbul Üniversitesi’nde körler için hazırlanan kütüphane ve dokümantasyon daire başkanlığı engelsiz bilgi merkezi  projesinde danışmanlık yaptı. Aydınoğlu’nun Engelsiz Bilgi Merkezi’ne desteği günümüzde de sürmektedir. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezinin görevlendirmesiyle, Türkiye çapında başta engelsiz üniversiteler çalıştayları olmak üzere engelliliği ilgilendiren birçok toplantıya katılıp kurumumu temsil eden Aydınoğlu, Nisan 2019’dan beri İstanbul Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatör Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. Aydınoğlu, bir taraftan da yine İstanbul Üniversitesi Engelliler ve Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde yürütülen Engellilik Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans programında akademik hayatına devam etmektedir. İlkokul yıllarında “retinitis pigmentosa” tanısı alan Aydınoğlu’nun günümüzde %90’lara yakın görme kaybı vardır. Üniversite yıllarında henüz görme kaybı çok artmamışken, beyaz baston ve braille alfabesi eğitimlerini  alan Aydınoğlu, akıllı telefon ve bilgisayar teknolojilerini de iyi kullanan bağımsız hareket ve yaşam yetenekleri son derece gelişmiş bir bireydir. Çalıştığı üniversitede öğrencilerine bağımsız hareket ve bilişim teknolojileri eğitimleri de veren Aydınoğlu, “Engellilik Üzerine Az Bilinenler, Bilinmeyenler” başlıklı söyleşisiyle ortaokul, lise, üniversite gibi birçok eğitim kurumunda özellikle genç yaştaki bireylerle bu söyleşiyi gerçekleştirerek, toplumun engelliliğe bakış açısının değişmesi için çaba göstermektedir. 2019 yılında kurulan “Erişilebilir Her Şey” sosyal girişiminin bir parçası da  olan Aydınoğlu, bu girişimin görme farklılığı modülü eğitmenidir. Bunun yanında, internet site ve sosyal medyaların total körler açısından erişilebilirlik analizlerini de yaparak bu girişimin bir parçası olmayı sürdürmektedir. Aydınoğlu, iş hayatının yanında üye olduğu hak temelli faaliyetli çalışan 2 farklı kör derneğinde de  (Eğitimde Görme Engelliler Derneği, Engelsiz Erişim Derneği) aktif olarak görev alarak engellilik alanında aktivistlik yapmaktadır. Aydınoğlu’nun hobileri arasındda otomobil test sürüşleri deneyimlemek, stadyumlarda futbol maçı takip etmek, sık sık konser ve tiyatrolara gitmek ve düzenli şekilde spor yapmak yer almaktadır. Ayrıca Aydınoğlu’nun Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonalarında kazandığı 10  altın madalyası da bulunmaktadır. Aydınoğlu, Engelsiz Kısa Filmler Festivali’nin açtığı kısa film yarışması için Fatma Öğer ile birlikte “Gözden Kaçan” filmiyle ilk kez senaryyo  yazmış ve yönetmenliği deneyimlemiştir. Aydınoğlu bundan sonra senaryo yazma eğitmleri almak istemekte ve daha fazla sayıda senaryo yazarak filmleştirmeyi amaçlamaktadır. Bununla beraber işin yönetmenlik kısmına da daha fazla eğilmeyi planlamakta, bu konuyla ilgili kendini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

MUSTAFA TEZCAN

2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun oldu. 9 yıl boyunca aynı üniversitede görev yaptıktan sonra, 2020 yılı Kasım ayında, Antalya büyük şehir belediyesi kültür işlerinde çalışmaya başladı. Gezmeyi, yemek yapıp yemeği çok seviyor. Kendince erişilebilirlik üzerine kafa yorup, çalışmalar yapıyor.

NURŞEN SUNAR KORKMAZ

İstanbul’da doğdu. İlköğretimi Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulunda Ortaöğretimi Nevzat Ayaz Lisesinde tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bir kamu kuruluşunda çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir. 2021 yılı genel kurulunca başkan olarak seçilmiş ve Engelsiz Erişim Derneği’nin ilk kadın başkanı olmuştur. Derneğimizce çıkarılan EEEH Derginin yazarlarındandır.

OLGUN YILMAZ

1969 yılında orduda doğdu. İlk ve orta okulu körler okullarında okuduktan sonra Ankara Atatürk Lisesi’ni ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1994 tarihinden bu yana serbest avukat olarak çalışıyor. Birçok STK'nin çatısı altında engellilik alanında pek çok çalışma yaptı. Şu an aktif olarak Sesli Betimleme Derneği Yönetim Kurulu üyeliği de yapmaktadır. Engelsiz Erişim’in üyesi olmaktan ve az da olsa burada erişilebilirlik çalışmalarında bulunmaktan onur duyuyor.

RAMAZAN YÜCEL

11 Kasım 1971'de doğdu. İstanbul üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümü Mezunudur. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Memur olarak çalışmaktadır ve evlidir.

RIDVAN ÇIRPAN

1979 yılında doğdu. Bolu’da yaşıyor. Lise mezunu. 2018 yılından bu yana Engelsiz Erişim emekçisi.

SEVGİ MART GÖCEN

1981 yılında Konya'da görme engelli olarak doğdu. İlkokul dâhil hiç körler okuluna gitmemiştir. 2003 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni hem mezun olduğu yıl hem de o döneme kadarki en yüksek ortalamayla birinci olarak tamamlamış, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yapmıştır. Halen Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Ön Lisans Programı öğrencisidir. Engelsiz Erişim Derneği, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve Altınokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nde aktivizm çalışmalarına devam etmektedir. En büyük hedefi, Hak Temelli Yaklaşım ilkesini tüm beyinlere kazımaktır. Hayatının en büyük kazanımlarının Çağan’ın annesi olmak ve dergimizde yazmak olduğuna inanıyor. Anneliğin her noktasının erişilebilirliğini, oğluyla birlikte çözmeye çalışıyor.

TURGAY GÜMÜŞ

16 Mart 1990 tarihinde Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini İzmir Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu’nda aldı. İzmir'de Karabağlar Cumhuriyet Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü kazandı ve 27/06/2014 tarihinde tekrar öğrenciliğe döneceği günün özlemiyle buradan mezun oldu. 2014 KPSS’de kendi alanında yirminci olan Gümüş 23/09/2014 tarihinde İstanbul Kağıthane Gültepe Çok Programlı Anadolu Lisesine atandı. Sırasıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında İstanbul Gazi Osman Paşa Küçük Köy Kız Meslek Lisesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında İzmir Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 2019-2020 eğitim öğretim yılından bu yana da İzmir Torbalı Mustafa Topalan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenme ve öğretme faaliyetlerine devam ediyor. 2019 yılında düğünler silsilesiyle üyelerimizden Ayşe Gümüş’le evlenen Turgay Gümüş, 2020 yılının 10 Temmuz’unda Mısra’nın da babası olunca kendini tam olmuş hissediyor. Kafayı ailesiyle birlikte erişilebilir ebeveynliğe takmış olan Gümüş, bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya dahil olmaya hazır ve nazırdır. Delicesine kitap okumayı ve ağustos böceği gibi çalıp söylemesini seven Turgay Engelsiz Erişim Derneği’nin yanı sıra Eğitimde Görme Engelliler Derneği’nde hak temelli engellilik mücadelesini sürdürüyor. Bu alanda mücadelenin yalnız pratikte değil teoride de yürütülmesinin gereğine inanan üyemiz engellilik alanında düşünüp okumaya da çalışıyor.

 

 

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı