Dikdörtgen prizma, üzerinde üçken  blok ve en yukarıda cam bir kürden oluşan erişilebilirlik ödülü , Olgun Yılmaz Ödül’ü sağındaki Sayın Emine Erdoğan’la birlikte tutuyor. Sol tarafında da Sayın Zehra Zümrüt Selçuk var.

Değerli Engelsiz Erişim takipçileri:

Derneğimizde mutluluk rüzgarları estiren aşağıdaki haberi sizlerle paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.

Bildiğiniz gibi, Eşit, erişilebilir, engelsiz hayat için çıktığımız bu uzun yolda, mücadelemizin önemli adımlarından biri olan beyaz baston ve erişilebilirlik festivalinin 7’sini 9 15 Kasım 2020 tarihleri arasında “farklılıklarımızla aynı anda, Her neredeysen orada” sloganıyla online olarak gerçekleştirmiştik. Büyük bir şevkle organize ettiğimiz festivalimiz, T. C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği 2020 Türkiye erişilebilirlik ödüllerinde erişilebilirlik sosyal sorumluluk projeleri kategorisinin halk oylamasında birincilik ödülü kazanmıştır.

Şevkimize şevk katan bu ödülü bize veren T. C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına, hak etmemizde katkısı olan konuklarımıza, katılımcılarımıza ve oylarıyla bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.

Ödül Detaylı Betimleme

Camdan yapılma ödül üç geometrik şekilden oluşuyor. En altta dikdörtgen prizma, üzerinde üçgen bir blok ve en tepede ise bir küre yer almakta.

En alttaki dikdörtgen prizmanın bir yüzünde tc aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı logosu, diğer yüzde ise “engelsiz Erişim Derneği” yazısı var.

Ortadaki Üçgen kule, bu dikdörtgen prizmaya arada herhangi bir bağlantı olmadan yapıştırılmış. Kulenin her yüzünde #buradayız yazılı.

En üstteki cam küre ile üçgen kule arasında metal bir boyun kısmı var. Cam küre bu boynun üzerinde 360 derece dönebiliyor.

Cam kürenin içine gömülü anahtar sembolünün üzerinde Türkiye 2020 erişilebilirlik ödülleri yazılı.

 

Derneğimiz Adına Olgun Yılmaz’ın Ödül Alma Fotoğrafı Detaylı Betimleme

 

Zemini krem rengi bir halıyla kaplı olan sahnenin duvarı, yarıya kadar ahşapla kaplı, yarıdan yukarısı ise kahverengi Türk motifleri işli. Duvarın önünde, ayaklı direklere asılı üç tane Türk bayrağı görünüyor.

 

Sağ tarafında duran Sayın Emine Erdoğan’la birlikte ödülü tutan Olgun Yılmaz’ın sol tarafında da Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk var.

 

Emine Erdoğan’ın üzerinde, yaka ve kol ağızlarında işlemeler olan siyah, yarım kollu, uzun bir hırka; kol manşetleri uzun ve düğmeli, boğazlı krem rengi bir bluz ve siyah pantolon var. Başına bej rengi bir örtü takan Sayın Emine Erdoğan’ın maskesi beyaz renk.

 

Siyah takım elbise beyaz gömlek giyip koyu renk kravat takan Olgun Yılmaz, diğer elinde beyaz bastonunu tutuyor. 

 

Sayın Emine Erdoğan ve Olgun Yılmaz’a bakan Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, gri-siyah tonlarda diz altı boyda bir ceket, siyah bluz, siyah pantolon giyip mavi bir başörtüsü takmış, maskesi beyaz renkte

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı