Değerli dostlar, Engelsiz Erişim Derneği olarak düzenlediğimiz Kemal Özceyhan seminerlerimiz, yeni sezonda da sizlerle buluşuyor. Erişilebilirlik adına farklı deneyimleri aktardığımız seminer dizimizin 27.sinde CananÇam Yücel ve Sarper Arıkan’ın sunumuyla, üç önemli konuyu işliyor olacağız.

Erişilebilirliğin 3B’si olarak tanımladığımız “bağımsız hareket, Braille ve bilişim” konularında, alanında yetkin konuklarımızla ve seminer aralarında yardımcı araç ve gereçleri bizlerle buluşturan Braille Teknik, EMO, Beyid şirketlerinin açacakları teknoloji stantlarıyla zenginleştirdiğimiz seminer dizimiz, 09.12.2017 Cumartesi günü saat 10:00’da misafir kayıtlarıyla başlayacak ve 17:00’de erişilebilirlik sözümüzle sona erecek.

Bağımsızlık ve erişilebilirlik kavramlarının daha da önem kazanacağı seminerimizde, görme engelli bireyler için çok önemli olan konulara vurgu yapacağız. Bu kapsamda;

BAĞIMSIZ HAREKETİN SİHİRLİ DOKUNUŞU:

Herşey, bastonunuzu elinize alıp ilk adımınızı atmanızla başlar. Bu ilk adımla birlikte, özgür bir dünyaya doğru yelken açarsınız. İşte bu süreçte, görme engelli bireyler için özel olarak yetiştirdikleri köpeklerle yaşamı nasıl erişilebilir hale getirebildiklerini Rehber Köpekler Derneği’nden öğreneceğiz. Konuklarımız Nurdeniz Tunçer ve Yusuf Uçar’ın anlatımlarıyla, sevimli dostlarımızın, görmeyenlerin hareket kabiliyetlerini geliştirerek, yaşam kalitelerini nasıl arttırabildiklerine tanık olacağız. Ardından, İstanbul’daki Altı Nokta Körler Vakfı Rehabilitasyon Merkezi’nde bağımsız hareket eğitimi veren Canan Çam Yücel’den, bağımsızlığımızın olmazsa olmazı olan beyaz bastonumuzu kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini, yaptığımız hataları ve bilinmeyenleri dinleyecek, navigasyon uygulamalarında iyi uygulama örneklerini yönlendirme teknolojileri kapsamında Fatih Aktaş’ın sunumunda bulacağız.

BRAİLLE YAZININ VAZGEÇİLMEZ GÜCÜ:

İkinci konumuz görme engelli bir bireyin yaşamında en temel olarak değerlendirilebilecek Braille yazı. Ne teknolojinin gücü, ne de özel üretilen araç -gereçler. Hiçbir şey yokken o vardı. Ne zaman ki basit bir çözüm oluşturmamız gerekti, hemen vazgeçilmez dostumuz Braille yazı yardımımıza yetişti. Eğitimde, sosyal yaşamda ve bireysel alanımızda Braille yazının dünü, bugünü ve geleceğini, bu alanda ciddi çalışmaları olan, yakından tanıdığımız Halil Köseler hocamız, Mehmet Emin Demirci ve Engin Yılmaz bize sunuyor olacak. Derinbir Braille yolculuğuna çıkmak isteyenleri seminerimize bekliyoruz.

BİLİŞİMLE GELEN EŞİT, ENGELSİZ VE ERİŞİLEBİLİR BİR YAŞAM:

 

 

Seminer dizimizin üçüncü ve son bölümünde, geliştirdikleri erişilebilir mobil uygulamalarla yaşamımızı kolaylaştıran iyi uygulama örneklerinin temsilcilerini konuk edeceğiz. Bu bağlamda, GETİR kurucu ortağı Mert Salur ve yazılım uzmanları, MCT Data’dan iş geliştirme yöneticisi Mesut Tokgöz, Türkiye İş Bankası A.Ş. Dijital Bankacılık birim müdür yardımcısı Niyazi Baştürk, SoftTech yazılım geliştirme müdürü Mustafa Tunca, SoftTech uygulama destek uzmanı Cihan Yazıcı, bir uygulamanın erişilebilir olma yolculuğğunu paylaşacaklar. Gelin! bir uygulamanın erişilebilir  olma yolunda izlediği süreçleri birlikte keşfedelim.

 

 

Peki seminerimiz bu kadarla mı sınırlı kalacak? Hayır! Her oturumda, siz değerli konuklarımızı bekleyen önemli sürprizlerimiz olacak. Yardımcı teknoloji firmaları olan Braille Teknik, EMO ve Beyid, verecekleri armağanlarla seminerimize renk katacak. Bu aşamada sizin yapmanız gereken ise oturumlarımızda bulunmak. Kim bilir? Belki bir yardımcı teknoloji yazılımı veya donanımı sahibi olabilirsiniz! Gelin, heyecanımıza siz de ortak olun!

Bu güzel günde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtiyor ve lafı daha fazla uzatmadan organizasyonumuzun detaylarını paylaşıyoruz.

SEMİNER PROGRAMI VE DETAYLARI

 27. KEMAL ÖZCEYHAN SEMİNERİ: Bağımsız Hareket, Braille ve Bilişim

Düzenleyen: Engelsiz Erişim Derneği

Tarih: 09.12.2017 Cumartesi.

Yer: Garanti Kültür Merkezi

  • 10:00-10:30: Karşılama ve ön kayıt
  • 10:30-11:00: Baston şarkıları ve açılış konuşması
  • 11:00-12:30: Bağımsız Hareketin Sihirli Dokunuşu: Konuşmacılar: Nurdeniz Tunçer, Yusuf Uçar, Canan Çam Yücel, Fatih Aktaş.
  • 12:30-13:30: Öğle yemeği ve stant ziyaretleri: Stant açacak şirketler: Braille Teknik, EMO, Beyid.
  • 13:30-14:40: Braille Yazının Vazgeçilmez Gücü: Konuşmacılar: Halil Köseler, Engin Yılmaz, Mehmet Emin Demirci.
  • 14:40-15:20: Stant ziyaretleri: Stant açacak şirketler: Braille Teknik, EMO, Beyid.
  • 15:20-17:00: Bilişimle Gelen Eşit, Erişilebilir ve Engelsiz Bir Yaşam: Konuşmacılar: GETİR: Mert Salur ve yazılım geliştirme uzmanları, MCT Data: Mesut Tokgöz, Türkiye İş Bankası A.Ş. Niyazi Baştürk, Mustafa Tunca, Cihan Yazıcı.
  • 17:00: Erişilebilirlik sözü ve kapanış.

ULAŞIM DETAYLARI VE KONAKLAMA

Garanti Kültür Merkezi’ne adım adım körcül ulaşım yönelgesi için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Garanti Kültür Merkezine Körcül Ulaşım Yöntemleri

 Konaklama ile ilgili birkaç seçenek derledik. Seçtiğiniz otelin iletişim bilgisini kullanarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

  • İstanbul Box Otel: Kahvaltı dahil, çift kişi 190 tek kişi 170 TL.
    Adres: Ergenekon Mah. Halaskargazi Cad. No: 39 34381 Harbiye-Şişli-İstanbul
    Telefon: 0 212 232 30 92
  • Tempo Hotels: Kahvaltı dahil, çift kişi 180 TL.
    Adres: Gürsel Mah. Tümleç Sk. No: 2 34034 Kağıthane-İstanbul
    Telefon: 0 212 368 86 33
  • Cihangir Ceylan Suite Hotel: Çift kişi 160 TL.
    Adres: Cihangir Mah. Akyol Sk. No: 24 34433 İstanbul.
    Telefon: 0 212 243 36 68

HAYDİ! GELİN! YAŞAMIN ERİŞİLEBİLİR YANINI BİRLİKTE KEŞFEDELİM!

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı