Merhabalar dostlar; 5. Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivalinde yer alan müzik standımıza bir ön izleme yapalım mı?

Dinlediğimiz müzikte duyduğumuz bir ses o anda bizi kendisine hayran bırakır. Hemen o büyüleyici Sesin peşine düşeriz. O sesin hangi enstrümandan çıktığını öğrenmek bizi kesmez. Enstrümanın şeklini, çalım tekniğini  ve kökenini merak ederiz. İşte bu merakı kısmen de olsa giderebilmek için çeşitli müzik aletlerinin tanıtımını yapacağız.

Bir müzisyenin elinin altında enstrüman olur da yerinde durabilir mi? Elbette duramaz. Bu demek oluyor ki, standımızda her an mini müzik dinletileri olacak.

Bağlamada şelpe tekniği ve yöresel tezene kalıplarının önemini hepimiz biliyoruz. Burak sarı, Engelsiz eğitim kapsamında yaptığı sunumları ilgi duyanlara canlı canlı anlatacak.

Bir müzisyen için nota okumak hayati önem taşır. Fakat görme engelli müzisyenlerin istediği ezginin notalarına kolayca ulaşma imkânı oldukça kısıtlıdır. Tabi ki imkânsızlıklar, imkân yaratma cesaretini ve azmini gösterenler karşısında çaresizdir. Ali Alpaslan’ın uzun çabaları sayesinde Braille nota edinme imkânımız gelişti. engelsiznota.org sitesinden çeşitli eserlerin notalarına ulaşabileceğiz. Bu güzel projenin mimarı Ali Alpaslan, üye olmak ve bilgi edinmek isteyenleri standımızda bekliyor olacak. Braille notanın ne menem bir şey olduğunu merak edenler, bazı eserlerin Braille notalarını standımızda inceleyebilecekler.

Müzisyenler için her şey enstrüman olarak kullanılabilir. Baston parçası, su borusu, soda şişesi. Yetenek abidesi genç arkadaşımız Burak Can Kabaardıç, soda şişesinin usta ellerde bir kavala dönüşebildiğini canlı canlı gösterecek.

Müzikle iç içe geçen iki gün, müzikle sonlanmalı değil mi? Grup Devinimin vereceği mini bir konserle festival etkinliğimizi sonlandıracağız. Hepinizi standımıza bekliyoruz.

 

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı