Değerli Engelsiz Erişim takipçileri,

CEE! Kısacık denilebilecek bir aranın ardından yine sizlerleyiz. Nasıl mı? Tabii ki mayıs ayının vazgeçilmezi Selen Özel Bilgi Yarışması'yla.

Biliyorsunuz 2020 yılının Selen Özel'ini biraz geç buluşturmak zorunda kalmıştık sizlerle. İçimize sindiremedik ve 2021 Mayıs'ının hakkını verip aradan beş buçuk aylık kısa bir zaman geçmiş olmasına karşın geleneksel yarışmamızı sıcacık yaz arefesinde sizler için yapmaya karar verdik. Hazırlıklarımızı tamamladık ve işte karşınızdayız. Siz de bizlerle bilgiyi en erişilebilir şekilde yarıştırmaya var mısınız?

Bu yıl yarışmamızı yine geleneğimize uyarak aynı gün içinde iki ön eleme bir de final oturumu olmak üzere üç oturumda gerçekleştireceğiz. Ancak 2021 yılının önceki yıllardan farkı da devam eden pandemi koşulları sebebiyle yine online ortamda yapılması olacak.

Eğer siz de genel kültürünüze  minik bir katkı  yapmak, birlikte olmanın coşkusunu hep birlikte paylaşmak isterseniz, 22.05.2021 tarihinde yarışmamıza davetlisiniz. Bu yıl da mekandan bağımsız olarak "siz her neredeyseniz biz orada olacağız.

Yarışmamızı, zoom platformu üzerinden sizlere ulaştıracağız. Yarışma süresince, tüm grup üyelerinin kamera, hoparlör ve mikrofonlarının açık olmasının zorunlu olduğunu, grupların  yalnızca bilgisayar üzerinden yarışmaya katılabileceklerini önemle hatırlatmak isteriz. Mobil cihazlardan yarışmaya katılım sağlanamamaktadır. 

Önceki yıllardan pek çoğunuzun çok iyi bildiği gibi yarışma gruplarımız üçer kişiden oluşuyor. Bu yılki grup sayımızı 22 olarak belirledik.  Kontenjanlar kısa süre içinde dolacağından acele etmenizi öneririz.

Başvuru yapmadan önce, bu yıla özel şartnamede yapılan değişiklikleri,  Yarışma kuralları, sorulacak soruların içerikleri, ön eleme ve final oturumlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler için
2021 Selen Özel Bilgi Yarışması Şartnamesi’ni

dikkatle incelemenizi önemle rica ederiz.

Başvurunuzu,
2021 Selen Özel Bilgi Yarışması Grup Başvuru Formu

üzerinden bize ulaştırabilirsiniz

Eğer 3 kişilik bir grup oluşturamıyorsanız, bireysel olarak da başvuru yapabilirsiniz. Bunun için yarışma sekreterimiz Demet Budak'a

demetbudak25@gmail.com

e-posta adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Yarışma organizasyonuna ilişkin farklı konularda yardıma ihtiyaç duymanız halinde, yine yarışma sekretaryamızın yürütücüsü Demet Budak ile yukarıdaki e-posta adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

 

Dereceye giren grupların alacağı ödüller ve bir “Selen Özel” klasiği olan “Seyirciye Sor” ödülleri ise ileri bir tarihte ayrıca duyurulacaktır.

Hazırlıklarımızı büyük bir heyecan ve dikkatle yürütüyoruz. Hiçbir sorun çıkmaması için ince ince bütün detayları gözden geçiriyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen yarışmamızı online ortamda yapacağımız için doğabilecek muhtemel aksaklıklardan ötürü şimdiden özür diliyoruz.

18 Mayıs'a kadar sürecek başvurularımız an itibariyle başladı. Haydi, bu heyecana ortak olmak için oluşsun gruplar!

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı