Değerli Engelsiz Erişim Derneği takipçileri,
Hepinize 2013 yılının projelerinden biri olan bilgi yarışmamızın duyurusu aracılığıyla merhabalar.
Engelsiz Erişim Derneği olarak her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiğimiz bilgi yarışmamızın altıncısını önceki yıllarda olduğu gibi, yine büyük bir heyecanlla bahar aylarının başında gelenekksel olarak yapacağımızın haberini vermek istiyoruz. Pek çok Engelsiz Erişim takipçisinin de bildiği üzere, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz tüm bilgi yarışmalarımız, soruların hazırlanması aşamasından başlayarak, organizasyonun diğer tüm aşamalarını Engelsiz Erişim Derneği üyeleri olarak planlamaya özen göstererek yarışmamızın keyifli bir biçimde geçmesini hem bilgi paylaşımı hem de birlikte zaman geçirmenin tadına varmayı hedefleyerek yerine getirmeye çalıştık.
Bu yılki yarışmaa heyecanımızı biraz daha artırmak ve bir Engelsiz Erişim Grubu prensibini daha yerine getirmek amacıyla, haftalar öncesinden geçen yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz minik yarışmamızı yeniden düzenleyeceğiz. Yarışmamız için Braille formatta hazırlanmış ve daha önceki yıllarda Engelsiz Erişim Derneği üyelerinin okuduğu soruları bu yıl da Braille yazısına hakim ve Braille yazısını çok iyi okuduğuna inanan, iddialı siz görme engelli arkadaşlarımız arasından olmasını istiyoruz. Değerli Engelsiz Erişim Takipçileri, gerçekleştireceğimiz Braille okuma yarışmamızın tek amacının yalnızca sizlerin Engelsiz Erişim Derneğinin düzenlediği bir yarışmanın sorularını okumanızdan ibaret olmadığını paylaşmak istiyoruz. En önemli hedeflerimizden birisi de teknolojinin gelişmesine paralel olarak, unutulmaya yüz tutmuş ve hepimizin hayatına girdikten sonra bir çok kapı açmış Braille yazısının tekrar canlanmasına bir nebze de olsa katkıda bulunarak Braille yazısını bize kazandıran Louis Braiile’e manevi de olsa bir teşekkür etme şansı bulmaktır.
Eğer Engelsiz Erişim Derneği bilgi yarışmasının sorularını bu yıl mutlaka ben okuyacağım diyorsanız siz tüm okuma kurtlarını 23 Mart 2013 Cumartesi günü saat 14.00’te yapılacak seçmeler için, Engelsiz erişim Derneğinin Altınüzade’deki yerinde bekliyoruz.
Katılımlarınız cesaretimize biraz daha güç katacaktır.
Sevgilerimizle.
Engelsiz Erişim Derneği Aktivist Üyeleri

İrtibat kurulacak e-posta adresi ve telefonlar:
sevdabozbey@gmail.com
Adem Vural: 0533 343 36 08
Engin Yılmaz: 0532 552 11 40

Engelsiz Erişim Derneği adres:
Valide Atik Mahallesi, Çinili mescit sokak, no:47/2

Üsküdar, İstanbul



Avrupa yakasından gelecekler için yer tarifi:

Metrobüsü kullanacaklar Boğaziçi köprüsünün Anadolu tarafındaki Boğaziçi köprüsü durağında indikten sonra alt geçiti kullanarak Anadolu yakasına giden otobüslerin geçtiği durağa geçerek, bu duraktan Kadıköye giden 500A, 110 veya 125 numaralı otobüslere binmelidirler. Metrobüsü kullanmayacaklar için 500a numaralı otobüsün kalkış durağı Edirne kapı, 110 numaralı otobüsün kalkış durağı Taksim ve 125 numaralı otobüsün kalkış durağıda Rumeli Hisarüstüdür.

Anadolu yakasında Ümraniye, Sarı Gazi, dudulu vb. ilçelerden gelecek olanlar Askerlik şubesinden geçen Kadıköy ve Üsküdar otobüslerini kullanmalılar.

Bu otobüslerden Askerlik şubesi durağında inildikten sonra otobüsün gittiği yönün tersi istikamete yürünerek ilk gelen sokağa sola dönülmelidir. Bu sokağın adı Kartal baba caddesidir. Kartal baba caddesinde yokuş aşağı 300 - 350 metre ilerlendikten sonra şok marketin yanından sağa dönülerek biraz yürüdükten sonra ilk gelen sokağa sola dönülmelidir. Köprülü Fazıl Paşa adlı bu sokakta biraz yürüdükten sonra ise eski bir çeşmenin yanından sağa derneğimizin bulunduğu Çinili mescit sokağa döneceksiniz. Burada sağ tarafınızda bir bakkal dükkanını geçtikten sonra gelen ilk dükkan derneğimizin yeridir.

Deniz yolu ile veya başka ilçelerden (Kartal, Pendik, Maltepe vb.)kadıköye gelenler ise, kadıköyden Zeynep Kamilden geçen otobüslere binmeliler. Bu otobüsleri kullanacakların da Askerlik şubesi durağında inmeleri gerekmektedir. Fakat bu durak caddenin karşı tarafında kalacağı için caddeden karşıya yukarıda bahsetmiş olduğumuz diğer durağa geçerek yukarıda derneğimize ulaşmaları için yaya olarak izlemeleri gereken adımları takip ederek ulaşabilirler.

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı