Merhaba değerli Engelsiz Eğitim takipçileri,

Her zamanki gibi haftalık eğitim programımıza geçmeden önce bazı önemli detayları sizinle paylaşmak istiyoruz.

www.dunyayaseslen.com web sitemizde teknik çalışmalar devam ediyor ancak eğitim kayıtlarını yüklemeye başladık. Sitede işlem yaparken olası sorunlarla karşılaşmanız halinde bize mail@engelsizerisim.com ve dunyayaseslen@gmail.com adresleri üzerinden bildirmenizi rica ediyoruz. Bunun yanı sıra tüm eğitim kayıtlarımıza Engelsiz Eğitim Youtube Kanalı aracılığıyla da ulaşabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz.

Emine Ortakaya ile İngilizce Konuşma Sınıfına dair tüm yazılı dokümanları Emine Ortakaya ile İngilizce Konuşma Sınıfı Ders Notları bağlantısına tıklayarak edinebilirsiniz.

Can Deniz Balkaya ile Python Programlama Dili Eğitimine dair ders kodlarına ve yazılı dokümanlara Python Engelsiz Eğitim bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Engelsiz Eğitimle ilgili tüm duyuruları anlık olarak takip etmek isteyen dostlarımız Duyuru Grubu bağlantısına tıklayarak WhatsApp grubumuza katılabilirler.

Son olarak 22 Ocak Cumartesi günü Latin Alfabe dersinin yapılamayacağını bildiriyor, önümüzdeki haftanın eğitim programı ile bir önceki haftaya ait eğitim kayıtlarını paylaşıyoruz.

18-23 Ocak 2022 Haftası Engelsiz Eğitim Programı

18 Ocak 2022 Salı: Python Programlama Dili

Can Deniz Balkaya listeler, demet ve kümeleri anlatacak.

19 Ocak 2022 Çarşamba: Pilates Egzersiz Sistemi ve Uygulama

Birsen Çoban abdominal güçlenme, merkez kontrolü geliştirme, pelvis stabilizasyonu geliştirme, esneme çalışmaları yapacak.

20 Ocak 2022 Perşembe: Her Yönüyle Sağlık

Arş. Gör. Aylin Taner, üreme sağlığı konusunda bilinmesi gerekenleri anlatacak.

23 Ocak 2022 Pazar: İngilizce Konuşma Sınıfı

Emine Ortakaya nereli olduğunu ve ulusunu sorma ve söyleme pratikleri yapacak.

Bir Önceki Haftaya Ait Eğitim İçeriklerine Erişim Bağlantıları

Python Programlama Dili

Pilates Egzersiz Sistemi ve Uygulama

Her Yönüyle Sağlık

Latin Alfabe ile Okuma ve Yazma

Eğitimlere Katılım Yönergeleri

Önemli Not: Zoom uygulaması artık Türkçe dil desteği de sunuyor. Toplantılara katılacağınız bilgisayar ya da taşınabilir aygıtlarınıza uygun yazılımın en son sürümünü yüklediğiniz takdirde Türkçe dil seçeneğini kullanabilirsiniz.

  • IOS ve iPadOS işletim sistemini çalıştıran aygıtları kullananlar, Türkçe dil desteğinin yayınlandığı 5.8.6 (1819 sürümünden itibaren uygulamayı Türkçe kullanabilir. Aygıtınızda AppStore’a dokunun. Açılan ekrandan hesabım düğmesine dokunun. Aşağı doğru ilerlediğinizde kullanılabilir güncellemeler içerisinde Zoom beliriyorsa yanındaki güncelleme düğmesine dokunarak son sürüme güncelleyin. Cihazınızın güncellemeleri otomatik yükleme ayar tercihi açıksa uygulama kendini güncelleyecek ve Türkçe çalışmaya başlayacaktır. Hala İngilizce açılıyorsa aygıtınızın ayarlarını açın, Zoom’a dokunun, dil tercihini belirten düğmeyi bularak Türkçe seçin. Türkçe görünmüyorsa güncel sürümü kullanmadığınızı anlayabilirsiniz.
  • Windows işletim sistemi çalıştıran bilgisayar kullanıcıları Türkçe dil desteğinin yayınlandığı 5.8.6 (2048) sürümü ve sonrası yayınlanan güncellemelerle uygulamayı Türkçe kullanabilir. Son sürümü indirmek için https://zoom.us/download#client_4meeting bağlantısını kullanabilirsiniz. Yazılım kurulduğunda İngilizce çalışıyorsa doğrudan https://zoom.us adresini ziyaret ederek, sayfa İngilizce açılıyorsa “Language” başlığını bulup altında yer alan menü düğmesinden Türkçe seçerek sayfanın yenilenmesini sağladıktan sonra, “İndir” başlığının altındaki “Toplantı İstemcisi” bağlantısını kullanarak uygulamanın Türkçe sürümünü edinebilirsiniz.
  • MacOS işletim sistemi çalıştıran bilgisayar kullanıcıları Türkçe dil desteğinin yayınlandığı 5.8.6 (2879) sürümü ve sonrası yayınlanan güncellemelerle uygulamayı Türkçe kullanabilir. Son sürümü indirmek için https://zoom.us/download#client_4meeting bağlantısını kullanabilirsiniz. Yazılım kurulduğunda İngilizce çalışıyorsa doğrudan https://zoom.us adresini ziyaret ederek, sayfa İngilizce açılıyorsa “Language” başlığını bulup altında yer alan menü düğmesinden Türkçe seçerek sayfanın yenilenmesini sağladıktan sonra, “İndir” başlığının altındaki “Toplantı İstemcisi” bağlantısını kullanarak uygulamanın Türkçe sürümünü edinebilirsiniz.
  • Android işletim sistemi çalıştıran aygıtları kullananlar, Türkçe dil desteğinin yayınlandığı 5.8.6 (3139) sürümünden itibaren uygulamayı Türkçe kullanabilir. Yayınlanan güncellemeyi kontrol etmek için kullanıcı adınızın seslendirildiği hesap seçeneklerini açan menüden “Uygulamaları ve Cihazınızı Yönetin” düğmesine dokunun. Ardından “Güncelleştirmeleri Görüntüle” düğmesine dokunun. Kullanılabilir güncellemeler arasında beliriyorsa Zoom uygulamasının yanında yer alan “Güncelle” düğmesini etkinleştirerek güncellemeyi yükleyebilirsiniz.

Engelsiz Eğitim Platformu’na Zoom üzerinden Katılım Bağlantısı:

https://zoom.us/j/92474514417?pwd=RjBQRFF2UUt0eTJHMktqeFF5cUpWZz09

Zoom uygulaması üzerinden “Join (Katıl)” düğmesini kullanarak katılmak isteyenler:

  • “Meeting ID (Toplantı Kimliği veya Kişisel Bağlantı Adınızı Gireceğiniz yazı alanı)” 92474514417 yazın.
  • “Katıl (Join)” düğmesini etkinleştirerek karşınıza çıkan “Meeting Password (Toplantı Parolası” yazı alanına 1234 yazın.

Telefon Yoluyla Bağlanma Seçenekleri

  • Zoom uygulamasını kullanmadan cep telefonlarından arama gerçekleştirerek katılmak için telefon numarası: +902169002606,,92474514417#,,,,,,0#,,1234# Bu bağlantının doğrudan bir mobil cihazdan etkinleştirilmesi sizi direkt oturumlara yönlendirecektir.
  • Sabit telefonlardan katılmak için telefon: +90 216 900 2606

Numaranın bağlanması ardından girmeniz gereken bilgiler:

  • Sesli yanıt sisteminden “Meeting ID” bilgisinin istendiğini duyduğunuzda: 924 7451 4417 numaralarını tuşlayın.
  • Sesli yanıt sisteminden “Passcode” bilgisinin istendiğini duyduğunuzda: 1234 numaralarını tuşlayın.

Not: Her iki bilginin girişlerinin ardından kare tuşuna basmalısınız.

Toplantı Sisteminin Temel İşlevlerini Kullanma Talimatları

  • Zoom odasına bilgisayardan katılıyorsanız, sesinizi açıp kapamak için alt A tuşlarına, videonuzu açıp kapamak için alt V tuşlarına basmalısınız. El kaldırmak için alt Y tuşlarını kullanabilirsiniz.
  • Mobil cihazlarda sesi açıp kapamak için ekranın sol alt kenarındaki mute veya unmute (sesimi aç veya Sesimi Kapat) olarak değişen düğmeye basmalısınız. Gerek bilgisayar gerekse mobil cihazlardan oturumlara bağlandığınızda, “mute my audio (sesimi kapat)” sesinizin açık olduğunu ve düğmeye basıldığında kapatılacağını, “unmute my audio (sesimi aç)” sesinizin kapalı olduğunu, düğmeye basıldığında açılacağını ifade eder.
  • Bu düğmenin hemen yanında “start my video (videomu başlat)” veya “stop my video (videomu durdur) değişken düğmesi yer almaktadır. Videonuzu açmak ya da kapatmak istediğinizde bu düğmeyi kullanmalısınız. “Start my video (videomu başlat)” videonuzun kapalı olduğunu ve basıldığında açılacağını, “stop my video (videomu durdur)” videonuzun açık olduğunu, basıldığında kapatılacağını ifade eder.
  • Oturumlara mobil cihazlar üzerinden katıldığınızda, parmak kaldırmak için ekranın sağ alt kenarındaki “more (daha fazla)” düğmesine, ardından “Raise Hand (parmak kaldır)” düğmesine çift dokunmalısınız.

Zoom kullanımıyla ilgili detaylı bilgi için hazırladığımız Zoom Kullanımına İlişkin Temel İpuçları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Zoom İOS uygulamasını AppStore, Android uygulamasını Play Store, Windows uygulamasını ise Zoom uygulaması resmî web sitesini kullanarak edinebilirsiniz.

Zoom üzerinden eğitimlere katılım sırasında yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda erişim sorunu yaşarsanız,  dunyayaseslen@gmail.com adresi üzerinden veya derneğimizin sosyal medya kanalları aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı